Skriket Efter Mor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Skriket Efter Mor
orig. Children of Divorce
Generell informasjon
FilmtypeStumfilm
SjangerRomantisk drama
Utgivelsesår1927
Prod.landUSA
Lengde90 min.
Bak kamera
RegiFrank Lloyd
Josef von Sternberg (ikke kreditert)
ProdusentAdolph Zukor
Jesse L. Lasky
E. Lloyd Sheldon
ManusforfatterLouis D. Lighton
Hope Loring
SjeffotografH. Kinley Martin
Foran kamera
MedvirkendeClara Bow
Esther Ralston
Gary Cooper
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker

Skriket Efter Mor, (originaltittel: Children of Divorce) er et amerikansk romantisk drama fra 1927 med Clara Bow og Ester Ralston i hovedrollene, og med en tidlig opptreden av en ung Gary Cooper.

Handling[rediger | rediger kilde]

Jean Waddington og Ted Larrabee vokste opp sammen i et velstående samfunn. De fleste av vennene deres har kyniske holdninger til kjærlighet og ekteskap, men Jean og Ted er mer seriøse. Jean blir forelsket i Ted, som en dag foreslår ekteskap. Vel vitende om at Teds far var utro mot sin kone og en uansvarlig ektemann, krever Jean imidlertid at han skal bevise seg før hun godtar frieriet hans. Ted grunnlegger en bedrift, og åpner et kontor, i bygningen hvor deres felles venn Kitty Flanders arbeider.

En kveld arrangerer Kitty en vill fest på jobben, og Ted deltar også. På festen møter Kitty en prins, Ludovico de Saxe, og blir umiddelbart tiltrukket av ham. Men prinsens verge, hertug Henri de Goncourt, hindrer dem fra å se hverandre, fordi hun ikke er i deres sosiale klasse. Kittys mor ønsker at hun burde gifte seg med en velstående mann, og Kitty legger snart øynene på Ted. Selv om hun vet at Ted og hennes nære venn Jean elsker hverandre. En kveld, etter å ha drukket seg fulle, lurer Kitty ham til å gifte seg med henne, selv om hun egentlig ikke elsker ham. Desperat og ulykkelig forsikrer Ted til Jean at han ønsker å søke skilsmisse så snart som mulig. Men Kitty stiller seg tvilene, og ønsker ikke å gifte seg med ham hvis han skiller seg.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]