Hopp til innhold

Skiskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Skitime

En skiskole er en virksomhet der det undervises i skiidrett, typisk på et vintersportssted. Den moderne versjonen av skiskolen ble oppfunnet av den østerrikske skipioneren Hannes Schneider på det tidlige 1920-tallet da han formaliserte instruksjonsmetodene og etablerte disse metodene som undervisningsprinsipper for alle skiinstruktører på skolen sin.

I alpin skiidrett i Nord-Amerika har mange vintersportssteder en egen skiskole. I Europa kan et vintersportssted ha mange forskjellige private skiskoler. Instruktørene er vanligvis opplært og sertifisert av sine nasjonale organisasjoner, slik som Canadian Ski Instructors' Alliance i Canada og Professional Ski Instructors of America i USA, som begge kan sertifisere sine instruktører med et internasjonalt nivå under tilsyn av International Ski Instructors' Alliance.[1] I noen tilfeller, spesielt i Canada, kan noen provinsielle organisasjoner, slik som OT3 i Ontario og PESQ i Quebec, sertifisere skilærere.

Leksjoner kan holdes i en gruppe eller privat. Mens instruksjon vanligvis foregår i bakken, blir noen utøvere også opplært med skisimulatorer.

Referanser

[rediger | rediger kilde]