Ski Dubai

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Ski Dubai er et innendørs skianlegg med et areal på 22 500 . Det er en del av Mall of the Emirates, et av verdens største kjøpesentre, som ligger i Dubai i De forente arabiske emirater. Ski Dubai ble utviklet av Majid Al Futtaim Group, som også driver Mall of the Emirates.

Det ble åpnet november 2005. Dette innendørs anlegget har et 85 meter høyt innendørs fjell med 5 løyper av ulikt fall og vanskelighetsgrad inkludert en 400 meter lang skiløype, verdens første innendørs Black diamond løype og ulike attraksjoner. som endres på en jevnlig basis. En skiheis og en slep heis bringer skiløpere og snowboardere opp på fjellet. I tillegg finnes en 3 000 m² Snø Park hvor bestående snøscooterbane og løype for sledeturer, en iskald klatrevegg, gigantiske snøballer og en isgrotte. Ski Dubai huser også en rekke pingviner som blir sluppet ut av sine innhegninger flere ganger om dagen. Publikum kan få møte Penguinene etter avtale, slik at allmennheten kan få anledning til nærmere kjennskap til pingviner. Vinterklær, ski og snowboard-utstyr er inkludert i inngangsbilletten.[1]

Et ekstremt effektivt isolasjonsystem bidrar til anlegget holder en temperatur på -1 °C (30 °F) om dagen og -6 °C 21 °F) om natten når snøen blir produsert med snøkanoner

Ski Dubai er en del av Majid Al Futtaim gruppen, et Dubai-basert firma som bygger kjøpesentre i Midtøsten

I 2007 Ski Dubai ble tildelt The Outstanding Achievement Award av Themed Entertainment Association.[1] The Snow Play Ara ble designet og produsert av Thinkwell Gruppe.[1] Ski Dubai var åstedet for der det 10 programmet realitiserien  The Amazing Race-Asia i første The Amazing Race Asia sesong. Det har også dukket opp som en omvei i senere The Amazing Race-programmer i den opprinnelige amerikanske versjonen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c «13th Annual Thea Awards - Award for Outstanding Achievement - Ski Dubai» (PDF). Themed Entertainment Association. Arkivert fra originalen (pdf) 11. mai 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]