Skarsvåg skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Skarsvåg skole
SkoletypeOffentlig skole
Grunnlagt1912
Nedlagt2012[1]
FylkeTroms og Finnmark
KommuneNordkapp
AdresseOterveien 19, 9763 SKARSVÅG
EierNordkapp kommune
Målformbokmål
Beliggenhet

Skarsvåg skole var en norsk offentlig grunnskole i fiskeværet Skarsvåg i Nordkapp kommune, Finnmark fylke. Med unntak av skolen på Svalbard var dette fastlandsnorges nordligste skole beliggende på 71° 09° 50” grader nord.

Skarsvåg fikk sin første skolebygning i 1912, en bygning som stod frem til den tvungne evakueringen av Finnmark i 1944 i forbindelse med tyskernes tilbaketrekning for de russiske styrkene. Skolebygningen ble i likhet med resten av bygden brent ned i slutten av oktober dette året.

I forbindelse med gjenoppbygningen av Finnmark efter krigen ble det i 1946 satt opp en midlertidig brakkeskole som tjente frem til den nye, permanente skolen kunne åpne i 1952.

Denne skolen ble igjen erstattet av en større, mere tidsriktig, skole i 1978. Denne nåværende skolebygningen er bygget som et kombinert skole/samfunnshus med teaterscene, badstueanlegg og svømmehall.[2]

Skarsvåg skole ble vedtatt nedlagt av Nordkapp kommune i desember 2011 grunnet lavt elevtall og siste skoledag ble avholdt 9. mars 2012. Elevene som før sognet til skolen blir nå fraktet inn til kommunesenteret Honningsvåg for å gå på skole der.

Skarsvåg skole i Nordkapp kommune

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Legger ned Skarsvåg skole hos radionordkapp.no
  2. ^ Skarsvåg skole 20 år, utgitt 1998.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]