Silkeborg Højskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Silkeborg Højskole
LandDanmark
Org.formForening
CVR‑nummer29614253
KommuneSilkeborg kommune
AdressePlatanvej 12, 8600 Silkeborg
Nettstedsilkeborghojskole.dk (da)
Beliggenhet
Kart
Silkeborg Højskole
56°10′42″N 9°35′27″Ø

Silkeborg Højskole er en grundtvigiansk folkehøyskole, opprettet i 1969 av FDF og FPF.

Beliggende ved Silkeborg Langsø, og med moderne bygningsmessige fasiliteter, er det en velbesøkt høyskole som tiltrekker unge fra alle deler av Danmark. Hovedfag på høyskolen er Politikk, Musikk, Friluftsliv, U-land og Euroclass (sistnevnte med engelsk som undervisningssprog).

Høyskolen har en lang tradisjon for å knytte reiser sammen med kurstilbudet. De senere år er reisene i stadig høyere grad knyttet til den faglige undervisning. Således har Politikk- og Musikkfaget reiser til bl.a. New York, Memphis og Beijing med i semesterplanene, Friluftsliv tilbyr en rekke Explorerreiser til bl.a. Canada og New Zealand, mens U-land har skiftende reisemål i den tredje verden.

På Silkeborg Højskole har man valgt å videreutvikle den tradisjonelle, brede folkehøyskole med mange fag innenfor både det boklige, det musikalske/kreative og det fysisk utfordrende. Målgruppen er de 18-25-årige.

Langt de fleste elever på høyskolen er således unge på vei mellom ungdoms- og videregående utdannelse. Høyskoleoppholdet brukes blant annet til å avklare seg med hensyn til videre studievalg.

På efterårssemetrene har Ten Sing Norway lagt sin utdannelse på høyskolen. Der er derfor ofte 15 – 25 norske elever på skolen.

Gjennom årene er flere landskjente sanger utsprunget av det kreative miljø på skolen. Den mest kjente er Livstræet (Lad os lege i livstræets krone) med tekst og musikk av Erik Lindebjerg og Hans Holm, tidligere henholdsvis kunstlærer og musikklærer.

Forstander er Helga og Carsten Kolby Kristiansen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]