Sigrid Brennhaug

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sigrid Brennhaug
Sigrid Brennhaug på scenen i 2017
Foto: Tore Sætre
Født16. aug. 1970Rediger på Wikidata (53 år)
BeskjeftigelseSanger Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere
InstrumentVokal

Sigrid Pauline Brennhaug (født 16. august 1970) er en norsk vokalist fra Grane i Nordland, nå bosatt på Hemnesberget.

Hun er kjent fra sitt samarbeid med Marie Bergman, The Real Thing og Ladies Night.

Sigrid Brennhaug er utdannet adjunkt (med hovedvekt på musikk i fagkretsen) fra Høgskolen i Sør-Trøndelag. Hun gikk musikklinjen ved Mosjøen videregående skole og deretter på Toneheim musikkfolkehøgskole. Hun arbeidet som lærer, men satset på sangkarrieren på heltid fra sommeren 2000. I 1999 hadde hun turnert med Paul Wagnberg sin trio og startet sin egen Sigrid Brennhaug Band (en kvartett) og turnerte med Håvard Caspersen gitar, Håvard Fossum treblås, Anders Aarum piano, Jens Fossum bass og Børre Flyen på batteri. Senere gikk det også i Sekstett-varianter. Som musiker har hun først og fremst konsentrert seg om sin egen kvartett/sekstett. Hun har gjennom flere turneer med The Real Thing og juleklassikere fra 2004. De ga ut A Real Christmas i 2006. Høsten 2006 og våren 2007 var hun Sigrid-aktuell i forestillingen «Ladies Night» på Edderkoppen teater i Oslo, sammen med Trine Rein, Torhild Sivertsen, Marianne Antonsen og Jørn Hoel.

Hun har blant annet gjort en livekonsert for NRKs festivalradio og deltatt to ganger i underholdningsprogrammet Beat for beat på NRK1. Av andre opptredener på TV- og radioprogrammer kan nevnes Midt i Musikken, Bokbadet, Frokost TV, Casino, Nitimen, Kulturbeitet.

Fra 2012 er hun bosatt på Hemnesberget der hun arbeider på musikkskolen ikke langt fra Mo i Rana, og har blant annet spilt med Helgeland Blåseensemble, Helgeland Gitarunion, samt utviklet «Sound of Silence», en hyllest til Simon & Garfunkel med sangerne Kenneth Søttar, Ketil Øyen Våg, Anne Sofie Mentzen og Marit Selbæk, akkompagnert av av Ivar Harry Johansen på trommer, Hans Jacob Øksne på keyboard, og gitaristene Tor-Erik Schytte, Jim Ronny Lorentzen og Stein Ivar Mortensen. Hun har også hatt en samarbeid med Hærens musikkorps med blant annet konsertering i Afghanistan.

Høsten 2020 ga hun ut debutalbum «Daga æ vil huske». Dette er et samarbeid med gitaristen John-Kåre Hansen og Roger Johansen på trommer, Adrian Danielsen på keys og Christo Stangness på bass.