ShowView

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

ShowView er et system for å programmere videoopptakere. Systemet er utviklet av selskapet Gemstar og fungerer ved at en kode på to til sju siffer tastes inn på videospilleren. Koden inneholder informasjon om når et program starter og slutter.

Historie[rediger | rediger kilde]

ShowView ble opprinnelig utviklet før det var vanlig at videospillere hadde mulighet for å stille inn opptakstider ved hjelp av tv-skjermen. Innstillingene ble da gjort ved hjelp av en liten LCD-skjerm, og var på denne måten noe komplisert. ShowView fungerer ved at det oppgis en kode til hvert program i programoversikter. Ved å taste inn denne koden, kan videospilleren selv stille inn tid, dato og kanal. ShowView-koder ble tidligere oppgitt i flere norske aviser, men har med moderne VHS- og DVD-opptakere blitt noe overflødig, da disse har enkelt oppsett ved hjelp av en oversikt på tv-skjermen.

Andre opptakskodesystemer[rediger | rediger kilde]

Kodesystemer som ShowView, finnes i forskjellige varianter i andre deler av verden, for eksempel VCR Plus+ i USA og Canada, G-Code i Japan, Kina og Australia og VideoPlus+De britiske øyer. ShowView-navnet brukes først og fremst i Europa med unntak av De britiske øyer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]