Serit

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Serit
Org.formAksjeselskap
Org.nummer997843703
BransjeIKT
EtablertNorges flagg 2011
HovedkontorOslo
NøkkelpersonerNorges flagg Richard Hægermark
StyrelederNorges flagg Svenn A Hanssen
Adm.dir.Norges flagg Richard Hægermark
Antall ansatte160
Omsetning NOK 350 millioner
Nettstedwww.serit.no

Serit as er et norsk IT-selskap som er totalleverandør av driftstjenester, konsulenttjenester, maskinvare, programvare, internettløsninger og kurs til private og offentlige kunder. Serit har et landsdekkende nettverk av 16 avdelinger som leverer komplette løsninger til lokalt næringsliv i Norge. Serit Gruppen har ca 160 ansatte og en samlet omsetning på drøyt 350 millioner kroner. Hovedkontoret ligger i Oslo.

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Serit er organisert som en medlemsmodell med frittstående selskaper som medlemmer. Flere av medlemmene er også eiere av Serit AS. Serit Gruppen ledes av adm dir Richard Hægermark.

Historie[rediger | rediger kilde]

ITUM og IT Partner etablerte i 2011 Itum IT Partner-kjeden - Norges største kjedeselskap av lokale IT-forhandlere. Serit Tromsø, Serit Hålogaland (Harstad og Sortland) og Serit Itum (Notodden, Bø, Lunde og Mjøndalen) har vært med på starten. I 2018 ble Eltele (Alta og Vadsø) med i Serit Gruppen (tidligere Serit kjeden) og året etterpå ble også Serit Nidaros (Trondheim) medlem. I 2022 har ITstyring (Kristiansand), Datalink IT (Sandnessjøen og Mosjøen), Comtec (Bergen) samt Prodata (Kirkenes) blitt medlemmer. I januar 2023 ble CentPro medlem. Totalt er gruppen nå ti medlemmer.

Kjeden skiftet navn til Serit i 2013 og feiret 10 år i januar 2023.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]