Itum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Itum AS
BransjeIKT
EtablertNorges flagg 2000
HovedkontorKongsberg
LandNorge
Antall ansatte30 (2018)
Omsetning NOK 200 millioner
Nettstedwww.itum.no

Itum var et norsk IT-selskap og totalleverandør av konsulenttjenester, maskinvare, programvare, driftstjenester, internettløsninger og kurs til private og offentlige aktører. 1. mars ble ITUM AS kjøpt opp av Braathe Gruppen AS. Etter oppkjøpet vil Braathe Gruppen ha over 100 ansatte, omsette for ca. 250 millioner og være lokalisert i Rygge, Oslo, Tromsø, Skien og Kongsberg.

Les mer om oppkjøpet her.

Leveranser og tjenester[rediger | rediger kilde]

Itum tilbydde tjenester og produkter innenfor flere områder innen IT som systemintegrasjon, nettverk, konsulentbistand, drift, internett, kurs, WebTV og sikkerhet.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Itum AS ble startet i 2000 som en leverandør av internettløsninger. Ganske raskt kom flere selskaper med fokus på infrastruktur og konsulenttjenester innunder "Itumparaplyen". Det ble etablert et eget selskap med fokus på driftstjenester på Kongsberg. I 2007 ble Itum Norge etablert som en del av overgang til franchisemodellen. Itum og IT Partner etablerte våren 2012 Itum IT Partner-kjeden - Norges største kjedeselskap av lokale IT-forhandlere. Høsten 2012 ble også Østereng IT og Fjordane IT med i kjeden og i begynnelsen av januar 2013 ble DTN.no med. Kjeden skiftet navn i januar 2013 til Serit.


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]