Selly Oak

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Selly Oak er en bydel og en valgkrets sør i Birmingham, England. Navnet kommer fra et gammelt eiketre som tidligere stod i veikrysset mellom Bristol Road og Harbourne Lane. Det opprinnelige treet har siden blitt erstattet med et nytt tre, som så igjen ble fjernet allerede i 1909. Det står ikke noen nevneverdige trær i krysset nå. Bydelen avgrenses ved to av områdets mange kanaler.

En folketelling i 2001 viste at bydelen har 25 792 innbyggere, med en befolkningstetthet på 4 236 innbyggere pr kvadratkilometer, som er noe høyere enn gjennomsnittet for resten av Birmingham, som har 3 649 innbyggere pr kvadratkilometer. Hjertet av Selly Oak kan sies å være det nevnte krysset mellom Bristol Road og Harbourne Lane, hvor det i dag ligger et Sainsbury's supermarked.

Bydelen er tilknyttet Birmingham sentrum via lokaltog fra Selly Oak Station, hovedjernbanestasjonen Birmingham New Street ligger kun tre stopp unna. Man kan også ta buss, kjøre eller gå langs Bristol Road eller kanalene inn til sentrum.

Bristol Road, noen meter nedenfor jernbanestasjonen

Universitetet i Birmingham har noen av fakultetene sine i Selly Oak, og bydelen, særlig rundt de to travle hovedgatene Harbourne Lane og Bristol Road, bærer preg av å være studentområde, med mange utleiehus, utesteder og curryrestauranter, hvorav noen av disse er velkjente også utenfor bydelen. Tilknyttet universitetet og bydelen er også sykehusene Selly Oak Hospital og Queen Elizabeth Hospital, som innen 2010 skal slås sammen og danne det nye Birmingham Super Hospital.

Selly Oak-området er også hjem for den velkjente sjokoladefabrikken til Cadbury.

Bydelen skal, i tillegg til moderniseringen av sykehuset, gjennomgå en omfattende ombygging, viktigst er utbyggingen av Bristol Road og tomten hvor i dag Sainsbury's ligger. Dette er planlagt å stå ferdig til 2010.