Secure Digital Music Initiative

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Secure Digital Music Initiative (SDMI) var et forum for en gruppe bedrifter innen IT, forbrukerelektroniske varer, sikkerhetsteknologi, ISP og plateindustri. Det ble opprettet i 1998, og hadde over 200 deltakere. Formålet til forumet var å utvikle teknologi som skulle beskytte avspilling, lagring og distribusjon av digital musikk.

SDMI er mest kjent for sin «SDMI challenge», en utfordring til hele «det digitale samfunnet». Utfordringen ble annonsert i et åpent brev lagt ut på deres hjemmesider, der de inviterte hackere, kryptologer, og andre til å knekke seks av deres systemer, deriblant fire vannmerkingsteknikker. En gruppe forskere, blant dem professor Edward Felten, oppdaget grunnleggende feil ved oppbygningen av vannmerkingsteknologien[1] og ønsket å publisere funnene på den fjerde International Information Hiding Workshop i Pittsburgh i 2001. SDMI, sammen med Recording Industry Association of America, responderte med å true med søksmål dersom de publiserte funnene.[2] Felten trakk i første omgang sin presentasjon, men publiserte og presenterte funnene på USENIXs sikkerhetskonferanse senere samme år.

SDMIs hjemmesider ble ikke oppdatert etter 18. mai 2001, og ble nylig fjernet fra nett. De er fremdeles tilgjengelige via Internet Archive.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «SDMI challenge FAQ». Princeton university. 
  2. ^ «RIAA/SDMI Legal Threat Letter (April 9, 2001)». EFF. Arkivert fra originalen 16. november 2001.