School of the Air

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
School of the Airs studio i Alice Springs

School of the Air er fellesbetegnelsen for den fjernundervisning som ivaretas for skolebarn på alle stadier i de avsides- og fjerntliggende områder i Australia.

Skolen, som ble grunnlagt i 1950, kunne feire sitt 50-årsjubileum 8. juni 2000.

Undervisningen har, frem til 2002, foregått over kortbølgeradio på det radiosambandet og de frekvenser som brukes av Royal Flying Doctor Service. I dag foregår undervisningen ved hjelp av trådløs Internett forbindelse.

Med innføring av internet og web-kamera hos den enkelte elev er det nå blitt to-veis visuell kontakt mellom lærer og elev. Selve «skolen» med lærere holder til i de større sentra og elevene sitter spredt omkring på de enkelte farmer. Vanligvis tilbringer elevene en time per dag hvor de får individuell undervisning fra læreren og resten av skoledagen arbeider de med det mottatte materiale sammen med foreldre, eldre søsken, andre slektninger eller en ansatt huslærer.

Tradisjonelt fikk elevene sitt skolemateriell og rettede oppgaver og returnerte nye oppgaver med enten med Flying Doctors eller med den tildels uregelmessige og upålitelige postforbindelse i Australias ødemarker. Med innføring av internett og E-post får elevene nå sine rettede oppgaver på en mye raskere måte.

En skole som den i Alice Springs har for tiden 120 elever spredt over et område på 1 300 000 kvadratkilometer. Barn av de opprinnelige australiere, aboriginene utgjør omtrent 15 prosent av elevene.

Side alle elevene lever i en isolert situasjon er School of the Air ofte deres første møte med andre barn og det første møte med andre ut over den nærmeste familie. Gjennom en årlig sammenkomster hvor elevene reiser til skolen og tilbringer en uke sammen med lærer og de andre elever får barna anledning til å knytte nye kontakter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]