Saturn Girl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Saturn Girl
TegneserieAdventure Comics, Legion of Super-Heroes
Publisert avDC Comics
Første opptredenAdventure Comics nummer 247 i 1958
Skaper(e)Otto Binder og Al Plastino
Personalia
NavnSaturn Girl
Rolle(r)United Planets
AliaserImra Ardeen
Erkefiende(r)Saturn Queen

Saturn Girl (Imra Ardeen) er en fiktiv superhelt fra DC Comics. Hun ble skapt av Otto Binder og Al Plastino og hadde sin første opptreden i Adventure Comics nr. 247 (1958). Saturn Girl er en talentfull telepat fra det 30. århundre. Hun er en av grunnleggerne av Legion of Super-Heroes. Navnet hennes kommer av hjemverdenen hennes, Titan, som er Saturn's største måne.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I løpet av det 30. århundre var jordkloden medlem av «United Planets» og hjem-planeten til dens militære gren: Science Police. Imra, den mest talentfulle telepaten blant en rase av mektige telepater, forlot sin egen hjem-planet Titan for å bli med i «Science Police» som tenåring. Under en reise til jorden blir det imidlertid gjennomført et attentat-forsøk mot en med-passasjer, og milliardær, R.J. Brande. Ved å bruke sine telepati-krefter oppdager Imra denne handlingen, og med hjelp av to andre tenåringer om bord, Lightning Lad og Cosmic Boy, fanger leiemorderen og redder livet til Brande.

På Brandes oppfordring tar Imra deretter i bruk rollen som Saturn Girl, og slår seg sammen med Lightning Lad og Cosmic Boy for å grunnlegge Legion of Super-Heroes en organisasjon av tenåringer som arbeider som superhelter grunnlagt for å hedre arven etter Super-Boy. Når Lex Luthor og Legion of Super-Villains var i ferd med å ta livet av Supermann, tilbød Saturn Girl å dø i hans sted. Som legionær fikk Imra snart et rykte for selvoppofrelse.

I år 2975, fikk hun vite at en legionær kommer til å dø under et angrep på jordkloden. Imra bestemte seg for å ta på seg dette ansvaret selv. Men Lightning Lad omkommer under denne konflikten, og Imra sverger på å gjøre alt som står i hennes makt for å bringe ham tilbake. En metode blir snart utviklet som kunne gjenopplive Lightning Lad, men bare på bekostning av et annet medlems liv. Imra blander seg igjen inn i denne prosessen for å sikre at hennes liv blir tatt. Men planen hennes blir forhindret av Proty, det telepatiske kjæledyret til Chameleon Boy. Proty beundret Imra, og narret henne slik at den kunne ta hennes plass. Etter Protys dødsfall blir Lightning Lad gjenopprettet.