Saphocallus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Saphocallus
Nomenklatur
Saphocallus
Sharp, 1888
Hører til
småkortvinger, Kortvinger, Polyphaga,
biller,
insekter
Økologi
Antall arter: 1
Habitat: på bakken, gjerne i skog
Utbredelse: Øst-Asia
Inndelt i

Saphocallus er en slekt av biller som hører til den store underfamilien småkortvinger (Aleocharinae) i familien kortvinger (Staphylinidae).

Utseende[rediger | rediger kilde]

En liten til middelsstor (3,5-5,2 millimeter), avlang, halvblankt mørkt rødbrun kortvinge. Hodet er forjoldsvis lite, rundet. Antennene er lange, når nesten til bakkanten av dekkvingene. Det ytterste leddet har gulbrun spiss. Pronotum er ovalt, nesten sirkelrundt. Dekkvingene er litt rundede, betydelig lengre enn pronotum, tydelig innbuktede innefor bakhjørnene. Bakkroppen er sylindrisk, hannen har to kraftige tenner på bakkanten av det bakerste ryggleddet. Beina er slanke og ikke spesielt lange, føttene har fire ledd på frambeina, fem på mellom- og bakbeina.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Som andre kortvinger er de rovdyr som lever av andre små leddyr. I likhet med mange andre småkortvinger kan de finnes på skogbunnen.

Utbredelse[rediger | rediger kilde]

Arten er kjent fra Japan og Korea [1]

Systematisk inndeling[rediger | rediger kilde]

Treliste

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Seung-Gyu Lee og Kee-Jeong Ahn (2018) First record of the monotypic genus Saphocallus Sharp (Coleoptera: Staphylinidae: Aleocharinae) in Korea with a discussion of its systematic position. Journal of Asia-Pacific Biodiversity 11: 442-448. [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]