Samurai Jack

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Samurai Jack
Samurai Jack logo.png
Generell informasjon
SjangerAnimasjon / Science fiction / Action
Prod.landUSA
Sesonger5
Episoder62
Lengde22 min. (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
Stemmer avPhil LaMarr, Mako, Kevin Michael Richardson, John DiMaggio, Tara Strong, Grey DeLisle, Tom Kenny, Daran Norris
MedvirkendePhil LaMarr
Mako
Tara Strong
John DiMaggio
Grey DeLisle
Tom Kenny
Bak kamera
Skaper(e)Genndy Tartakovsky
RegiRobert Alvarez, Genndy Tartakovsky, Chris Savino
KomponistJames L. Venable, Tyler Bates
Prod.selskapCartoon Network Studios
Sending
Periode10. august 200120. mai 2017
TV-kanalCartoon Network, AdultSwim
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Samurai Jack er en amerikansk animert action- og science fiction-serie for barn som gikk på Cartoon Network fra 2001 til 2004. Den handler om samuraien Jack og hans utallige kamper mot den onde Aku. Serien vant en Emmy-pris i 2004. En mer voksen femte sesong hadde premiere i 2017, og ble sendt på AdultSwim i USA, men ble ikke sendt i Norge. Hele serien ligger nå ute for streaming på HBO Max i Norge med engelsk tale og norsk tekst.

Handling[rediger | rediger kilde]

Samurai Jack ble trent opp fra barndommen av forskjellige trenere verden rundt for å gjøre seg klar til kamp mot den onde demonen Aku, som en gang ble beseiret av Jacks far (Keiseren), men har nå kommet tilbake. Under deres første kamp, hvor Jack var nær ved å vinne, har Aku et siste triks i erme. Han åpner opp en tidsportal som sender Jack flere tusen år inn i fremtiden hvor Aku er blitt allmektig. Forvirret av et kultursjokk i fremtiden, må Jack prøve å finne en vei tilbake til fortiden for å beseire Aku en gang for alle før ondskapen hans slapp løs.


50 år går, og Jack føler seg fortapt i Akus fremtid. Han har mistet sverdet sitt, og har gått fra vettet. Men en dag kommer 7 jenter opptrent som snikmordere for å ta livet av Jack. Jack kommer seg så vidt unna med livet i behold, og bestemmer seg for å gi jentene et valg. Enten kan de flykte nå, ellers vil de alle bukke under. Jentene nekter å flykte, så Jack blir tvunget til å ta livet av dem. Men en av dem overlever: Den rappkjefta, men nysgjerrige jenta Ashi som elsker naturen og spesielt marihøner. Hun blir etterhvert overbevist av samuraien at hennes handlinger er galt og at det er Aku som er fienden, ikke Jack. Ashi blir med Jack på eventyrene hans, og stopper han fra å ta selvmord og får livsgnisten hans tilbake. De jobber sammen for å få tilbake Jacks sverd, og blir til slutt forelsket i hverandre.


Men Aku har fått nys i hva som foregår, og bruker Ashi, som er hans biologiske datter, som en marionett til å angripe Jack. Ashi klarer ikke å stoppe seg selv, men Jack klarer til slutt å få henne tilbake ved å fortelle henne at han elsker henne. Ashi, som nå har fått vite at hun har Akus krefter, åpner opp en tidsportal som sender seg selv og Jack tilbake til fortiden sånn at Jack endelig kan beseire Aku en gang for alle. Dessverre kommer seieren med et tap: Siden Aku ble tilintetgjort i fortiden, ville Ashi aldri bli unnfanget, så hun forsvinner i Jacks armer noen dager senere like før de skal gifte seg. Jack finner allikevel tilbake livsgnisten når han ser Ashis sjel i form av en marihøne som kommer kravlende på Jacks hånd under en solnedgang. Jack gir dermed slipp på henne, og ser på den vakre solnedgangen.


I TV-spillet Samurai Jack: Battle Through Time er det en alternativ slutt hvor Ashi overlever selv om Aku blir tilintetgjort i fortiden, og hun og Jack kan leve lykkelig i alle sine dager.

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

  • Samurai Jack
  • Aku
  • The Scotsman
  • Demongo
  • Keiseren
  • Keiserens kone
  • Ashi
  • Scaramouche
  • Ypperste prestinnen
  • Akus døtre