Salvata Kristelige Forlag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Salvata kristelige forlag ble startet i 1935, og var i mange år Frelsesarmeens offisielle forlag i Norge. I de senere årene har antallet utgivelser vært svært begrenset, og forlaget er i praksis ikke i drift lenger. Organisasjonen har i stedet valgt å gi ut bøker med Frelsesarmeens hovedkvarter som utgiver. Flere forfattere med bakgrunn i Frelsesarmeen har gitt ut bøkene sine, også bøker med stoff om eller fra Frelsesarmeen, på andre forlag.

Suksess[rediger | rediger kilde]

Forlagets største salgsuksess gjennom tidene har vært diktbøkene til Flora Larsson som har solgt i over 100 000 eksemplarer til sammen. I norsk målestokk er dette helt ekstraordinære slagstall for lyrikk. Flora Larssons første bok på norsk var Et øyeblikk, Herre!.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

På 1950- og 60-tallet ga forlaget ut en rekke bøker, både skjønnlitterære og sakprosa. Mange av disse var skrevet av norske forfattere. Haldenskvinnen Ida Mathisen var en meget produktiv forfatter på Frelsesarmeens forlag. Det samme var redaktøren Johannes Befring, som bl.a. skrev flere bøker om misjonsarbeidet i Indonesia.

Forlaget ga også ut en rekke bøker som var oversatt fra andre språk, først og fremst engelsk og svensk.