Saif al-Arab al-Gaddafi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Saif al-Arab al-Gaddafi
Født21. juli 1982Rediger på Wikidata
TripoliRediger på Wikidata
Død30. apr. 2011Rediger på Wikidata (28 år)
TripoliRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Politiker, militærRediger på Wikidata
Embete Interpol Orange NoticeRediger på Wikidata
Utdannet ved Technische Universität MünchenRediger på Wikidata
Far Muammar al-GaddafiRediger på Wikidata
Mor Safia FarkashRediger på Wikidata
Søsken
7 oppføringer
Ayesha al-Gaddafi, Muhammad al-Gaddafi, Saif al-Islam, Al-Saadi Gaddafi, Mutasim-Billah al-Gaddafi, Khamis Gaddafi, Hannibal KadhafiRediger på Wikidata
Nasjonalitet LibyaRediger på Wikidata

Sayf al-'Arab al-Qaḏḏāfī (arabisk: سيف العرب القذافي; født 1982 i Tripoli, død 30. april 2011), som oftest kalt Saif al-Arab al-Gaddafi var den sjette sønnen til Libyas statsleder Mu'ammar al-Qaḏḏāfī.

Sayf ble såret i det amerikanske bombeangrepet mot Libya i april 1986, da han var fire år gammel. Fra 2006 til 2010 tilbrakte Sayf mye tid i München det han ble immatrikulert ved det tekniske universitetet i München. I 2008 da Sayf al-'Arab studerte i München gjorde overdreven støy og eksos fra hans Ferrari F430 at han ble stilt spørsmål fra tysk politi og bilen hans ble beslaglagt. Samme år ble Sayf al-'Arab mistenkt for forsøk på å smugle skytevåpen og ammunisjon fra München til Paris i en bil med diplomatiske nummerskilt. Imidlertid ble saken senere droppet fordi de påståtte våpnene aldri ble funnet og den tyske statsadvokaten besluttet at det ikke finnes tilstrekkelig bevis for å gå videre med en tiltale.

Al-Qaḏḏāfī skal ha kommet til Libya da opprøret brøt ut. Den 30. april 2011, rapporterte den libyske regjeringen at Sayf og tre av hans nieser og nevøer ble drept i et luftangrep av NATO mot huset hans under den libyske borgerkrigen. I begynnelsen av opprøret, ble Sayf gitt ansvaret for en militær avdeling av hans far for å knuse opprøret i Benghazi. Medlemmer av opposisjonen i Benghazi har spekulert i om den libyske regjeringens påstand om Sayf al-'Arabs død var en taktikk for å vinne sympati.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]