Sabretooth

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Sabretooth (på norsk også kjent som Sabeltann) er tegneseriefigur og superskurk skapt av forfatteren Chris Claremont og tegneren John Byrne som opptrer i forlaget Marvel Comics' tegneserieutgivelser. Sabretooth opptrådte første gang i Iron Fist nr. 14 (1977). Opprinnelig var han først og fremst en gjennomgangsskurk i Iron Fist, men fra midten av 1980-tallet har han hovedsakelig vært å finne i X-Men, Wolverine og relaterte titler.

Det er også blit utgitt flere miniserier med Sabretooth i hovedrollen. Den første, som bare het Sabretooth kom i 1993 og ble skrevet av Larry Hama og tegnet av Mark Texeira. I 1996/97 kom Sabretooth and Mystique, skrevet av Jorge Gonzales og i 2002 kom Sabretooth: Mary Shelley Overdrive av Dan Jolley og Greg Scott.

Sabretooth har sylskarpe hoggtenner og klør, stor blodtørst og overmenneskelige sanser i tillegg til en dyrisk personlighet og en helbredelsesevne som ligner Wolverines. Han fremstilles som en ondskapsfull snikmorder ansvarlig for mange dødsfall både som en betalt leiesoldat og for hans personlige fornøyelse.

Hans mangeårige fiende gjennom mange år var karakteren Wolverine. Sabretooth`s virkelige navn er Victor Creed og han har flere ganger samarbeidet med X-Men.

tegneseriestubbDenne tegneserierelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.