SES Astra

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Astras firmamerke.

SES Astra SA er et selskap underlagt SES (Société Européenne des Satellites), basert i Betzdorf i østlige Luxembourg som eier og opererer en rekke kommunikasjonssatellitter ved navn Astra som overfører bortimot 2490 analoge og digitale fjernsyns- og radionkanaler til rundt 122 millioner husholdninger over hele Europa.[1]

Selskapet ble dannet i 1985 som Société Européenne des Satellites (SES), som Europas første private operatør av satellitter. Deres motto er for øyeblikket «Your Satellite Connection to the World» («Din satellittforbindelse til verden»).

Den første kunden av SES Astra var Sky Television som leide fire transpondere på Astra 1A for lanseringen av deres fjernsynssendinger i 1989. Astra er medlem av Hybrid Broadcast Broadband TV (HbbTV), et konsortium av fjernsyn- og internettselskaper (som også omfatter Humax, Philips, OpenTV, Espial og ANT Software) som fremmet og etablerer en åpen europeisk standard kalt HbbTV for å motta bredbåndsTV og multimediainnhold på bredbånd innenfor ett felles brukergrensesnitt.

Astras ulike satellitter[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ASTRA Infobooklet SES ASTRA. March 2009. Company facts compedium

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]