Ruth Snyder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ruth Snyder
Ruth Brown Snyder mugshot in 1927 a Sing Sing.png
Født27. mars 1895Rediger på Wikidata
New YorkRediger på Wikidata
Død12. januar 1928[1][2]Rediger på Wikidata (32 år)
Sing SingRediger på Wikidata
Gravlagt Woodlawn gravlundRediger på Wikidata
Beskjeftigelse MorderRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Ruth Snyder (født 27. mars 1895 i New York City, henrettet 12. januar 1928 i Sing Sing) var en amerikansk husmor som ble dømt for drapet på sin mann. Hun var den første kvinne som ble henrettet i den elektriske stol i Sing Sing.

Drapsaken fikk stor medieomtale, ikke minst på grunn av en avisfotograf som i all hemmelighet hadde skjult et miniatyrkamera i klærne sine og fotografert henrettelsen.

Ruth Snyder hadde først fått sin mann til å tegne en stor livsforsikring, og sammen med sin elsker, som i utgangspunktet var lite villig til å gå med på komplottet, arrangerte de i fellesskap et fingert overfall og innbrudd, kloroformerte ektemannen og deretter kvalte ham. Hele opplegget var så gjennomført amatørmessig at det ble raskt avslørt av politiet.

Forklaringen fru Snyder hadde gitt politiet var hun hadde våknet opp av at hun hørte lyder fra gangen utenfor soverommet. Nysgjerrig gikk hun for å finne ut hva som var årsaken til spetakkelet. Da hun kom ut i gangen så hun en gigantisk mann, en kjempe, endevende kommoder for å se etter smykker. Han hadde slått til henne i hodet hardt nok til at hun ble liggende bevisstløs de neste seks timene. Kjempen snakket på gebrokkent engelsk sammen med sin medsammensvorne, som stod rett utenfor fru Snyders øyesyn. De hadde deretter gått inn på soverommet til fru Snyder og mannen hennes, Albert Snyder, og kvelte ham med en ståltråd en bruker til å henge opp bilder med og knuse skallen med et vinduslodd, som ble inspirasjonen til navnet på saken.

Også elskeren fikk dødsstraff.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Find a Grave, Find a Grave 963, besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6v445vr, besøkt 9. oktober 2017

Kilder[rediger | rediger kilde]