Rusty Cooley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Rusty Cooley er en gitarist fra Houston, Texas. Han fikk sin aller første gitar på sin 15. fødselsdag. Fra den dagen har Cooley fordypet seg i musikk og han øvde på gitarspilling opp mot 3 timer hver dag.

Cooley tok gitar-undervisning en stund, men han var misfornøyd med de lokale instruktørene og bestemte seg heller for å lære seg selv hvordan man spilte gitar fremfor å la noen andre lære ham det. Etter å ha blitt ferdig med gymnaset begynte han på det lokale college der han studerte musikkteori.

Cooley ble med i bandet Revolution i 1989 og han holdt sammen med dem fram til 1993. Da dannet han en kortlivet band som han kalte Dominion etter at han forlot bandet Revolution. Dominion ble oppløst allerede i 1995. I løpet av denne tiden vant Cooley en Guitar Master Series og han ble kåret til Beste Gitarist i Houston.

Cooley begynte som gitar-instruktør da han var cirka 18 år gammel. Han har også gitt ut flere instruksjonsvideoer og laget gitarleksjoner for blader. I tillegg har han undervist for National Guitar Workshop i USA tre ganger, delvis i 1996, 1997 og 1998.