Rusty Cooley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Rusty Cooley er en gitarist fra Houston, Texas. Han fikk sin aller første gitar på sin 15. fødselsdag. Fra den dagen har Cooley fordypet seg i musikk og han øvde på gitarspilling opp mot 3 timer hver dag.

Cooley tok gitar-undervisning en stund, men han var misfornøyd med de lokale instruktørene og bestemte seg heller for å lære seg selv hvordan man spilte gitar fremfor å la noen andre lære ham det. Etter å ha blitt ferdig med gymnaset begynte han på det lokale college der han studerte musikkteori.

Cooley ble med i bandet Revolution i 1989 og han holdt sammen med dem fram til 1993. Da dannet han en kortlivet band som han kalte Dominion etter at han forlot bandet Revolution. Dominion ble oppløst allerede i 1995. I løpet av denne tiden vant Cooley en Guitar Master Series og han ble kåret til Beste Gitarist i Houston.

Cooley begynte som gitar-instruktør da han var cirka 18 år gammel. Han har også gitt ut flere instruksjonsvideoer og laget gitarleksjoner for blader. I tillegg har han undervist for National Guitar Workshop i USA tre ganger, delvis i 1996, 1997 og 1998.