Rune Sverre Fjellheim

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rune Sverre Fjellheim
Født17. nov. 1964Rediger på Wikidata (57 år)
Beskjeftigelse Offentlig tjenestemann, politikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Rune Sverre Fjellheim (født 17. november 1964 i Lillehammer) er direktør for Sametingets administrasjon. Han ble tilsatt i stillingen 1. september 2008.

Fjellheim har erfaring fra urfolksrelaterte saker både nasjonalt og internasjonalt. Han har arbeidet med miljø- og urfolkssaker i Sametinget, som selvstendig internasjonal rådgiver og i egenskap av rådgiver i Samerådet.

Fjellheim er cand.eceon fra Universitetet i Oslo i 1990. Fjellheim har dessuten studert informatikk og har ett års studie fra Medieskolan i Sverige og studier i samisk ved Samisk høgskole.

Fra 1990–1991 arbeidet Fjellheim som rådgiver for Barneombudet, inntil han startet karrieren i Sametinget i 1991 som rådgiver. I 1998 gikk han over i stillingen som underdirektør for plan- og administrasjonsavdelingen, og videre til avdelingsdirektør for samme avdeling to år senere. I 2002 etablerte han rådgivingsselskapet Jaruma AS basert i Karasjok, samtidig som han ble utnevnt til leder for avdelingen for arktiske og miljøsaker ved Samerådet.

Litteratur[rediger | rediger kilde]