Run Rabbit Run

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

«Run Rabbit Run» er en britisk sang med melodi av Noel Gay og tekst av Ralph Butler. Sangen ble opprinnelig fremflørt av Flanagan and Allen.

Sangen ble skrevet til Gays show, The Little Dog That Laughed, som hadde premiere 11. oktober 1939, på en tid da de fleste store London-teatre var stengt. Den ble en populær sang under den andre verdenskrig, særskilt etter at Flanagan og Allen forandret teksten for å holde narr av tyskerne («Run, Adolf, Run Adolf, Run, Run, Run»........).

Teksten ble anvendt som et trassig spark mot det angivelig ieneffektive Luftwaffe. Den 13. november 1939, kort etter utbruddet av den andre verdenskrig og også kort etter at sangen hadde premiere, satte Tyskland i gang sitt første luftangrep mot Storbritannia på flybåter som lå i ly i Sullom Voe, Shetland. To kaniner ble antatt drept av en bombe, selv om det ble antydet at de i virkeligheten var skaffet fra en slakterforretning og anvendt av publisitetshensyn.

Inntil nylig var sangen en populær barneregle sunget av barn i mange deler av Storbritannia, selv om dens popularitet har sunket betraktelig i de seneste få tiårene.