Roy Bjerke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Roy Bjerke
Født1969Rediger på Wikidata
Nannestad kommune
NasjonalitetNorge

Roy Bjerke (født 1969 i Nannestad) er en norsk entertrainer og underholdningsartist.

Helt siden han gikk på videregående har Bjerke syntes teater var noen spennende og drive med. Han startet å jobbe som tryllekunstner ved det velkjente sirkuset Sirkus Merano før turen gikk videre til underholdnings-parken Hunderfossen ved Fåberg i Lillehammer.

I 1997 kom han for første gang til Dyreparken der han opptrådte med sitt eget sirkus, Cirkus Lalo på tivoliplassen i parken. I 2001 ble han ansatt som underholdningssjef i parken etter godt arbeid med sirkuset. Samtidig som Bjerke ble ansatt hadde parken en visjon om å fjerne seg fra seg det å hyre inn kjendiser og heller skape egne historier og skikkelser som skulle være unikt, og bare kunne oppleves der. Dette lykkes de med, og parken har hatt stor suksess med egne produksjoner som Herli Land og ikke minst Terje Formoes Kaptein Sabeltann. Per 2015 hadde Bjerke ansvar for en stab på 160 personer i underholdningsavdelingen i parken.

I januar 1999 stiftet han sitt eget firma, Oz Produksjoner AS. Firmaet leverer utøvende kunstnere og underholdningsvirksomhet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]