Roswell High

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Roswell High er en bokserie på 10 bøker for ungdom og voksne. Bøkene er skrevet av Melinda Metz

Handling[rediger | rediger kilde]

Max Evans, søsteren hans Isabel og vennen deres Michael Guerin ser ut til å være helt normale mennesker. Men i virkeligheten er de overlevende etter at en UFO krasjet i jordkloden i 1947, nå kjent som Roswell-saken. De ser ut til å være syv år gamle foreldreløse mennesker. Max og Isabel blir etter hvert adoptert av ett par advokater, Evans-familien, samtidig som Michael flytter til et annet fosterhjem. Michael får også en rekke forskjellige foster-familier, men alle sammen avviser ham. Romvesenene har spesielle krefter, blant annet:

  • muligheten til å omorganisere molekyler, og helbrede skader.
  • observere, delta i, eller manipulere andre menneskers drømmer.
  • kjenne hverandres følelser, selv om de er langt borte fra hverandre.
  • skape psykiske forbindelser, som lar romvesenet se inn i andres sinn.
  • oppfatte fargerike glorier eller auraer rundt mennesker som kan indikere deres følelsesmessige tilstand.

Max, Isabel og Michael har holdt sin virkelige identiteter hemmelig i et tiår. Serien begynner med at Liz Ortecho, en venn av Max, blir skutt ved et uhell. Max orker ikke å se henne dø, og risikerer å avsløre seg selv som romvesen når han bruker kreftene sine for å redde livet hennes. Liz blir snart sluppet inn i hemmelighetene deres, det samme blir vennene hennes Maria DeLuca og Alex Manes. De seks tenåringene knytter seg raskt sammen, og de lærer seg å stole på hverandre.

Max og Liz blir også dypt forelsket, og Michael og Maria blir forelsket i hverandre. Sammen forsøker gruppen å både avverge mistankene til amerikanske myndigheter, og unngå romvesen-jegere.

Bøkene[rediger | rediger kilde]

  1. The Outsider
  2. The Wild One
  3. The Seeker
  4. The Watcher
  5. The Intruder
  6. The Stowaway
  7. The Vanished
  8. The Rebel
  9. The Dark One
  10. The Salvation