Romeo und Julia im Schnee

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Romeo und Julia im Schnee
Generell informasjon
GenreStumfilm, filmkomedie
Utgivelsesår1920
NasjonalitetTyskland
Lengde45 min.[1]
Bak kamera
RegiErnst Lubitsch Rediger dette på Wikidata
ManusHanns Kräly, Ernst Lubitsch Rediger dette på Wikidata
FotoTheodor Sparkuhl Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeLotte Neumann, Gustav von Wangenheim, Ernst Rückert, Jakob Tiedtke, Julius Falkenstein, Paul Biensfeldt, Hermann Picha, Josefine Dora Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)12. mars 1920 (Tyskland)
Eksterne lenker

Romeo und Julia im Schnee er en tysk stumfilm-komedie fra 1920, regissert av Ernst Lubitsch.[2]

Filmen er en komisk variant av William Shakespeares skuespill Romeo og Julie.

Handling[rediger | rediger kilde]

I den lille rettssalen i en tysk landsby diskuteres en rettssak mellom Capulethofer-familien og Montekugerl-familien. Hver av familiene forsøker å bestikke dommeren. Men han bestemmer dommeren at begge familiene tar feil i saken, og dømmer derfor begge familiene til å betale saksomkostningene i fellesskap. Men fra dette øyeblikket oppstår det en kontinuerlig mellom de to familiene, spekket med slagsmål og snøball-kamper. Julia, den unge datteren til Capulethofer-familien, hadde for flere år siden vært bestemt til å gifte seg med sønnen til Moser-familien.

Men etter at Romeo Montekugerl returnerer til den lille landsbyen etter et lengre fravær blir kjærlighet født mellom ham og Julia. Men de klarer ikke å gjøre noe med skikken rundt arrangert ekteskap, så Julia og Romeo bestemmer seg for at det er mye bedre for dem å dø sammen - enn å fortsette å leve hver for seg. Men de får tak i en flaske som de tror inneholder gift, men som egentlig bare er ufarlig sukkervann. Romeo og Julia trekker seg tilbake til en låve, hvor de drikker innholdet i flasken - samtidig som de venter på døden som aldri kommer.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]