Rolls-Royce Phantom I

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Se også Rolls-Royce Phantom for andre modeller med samme navn

Rolls-Royce Phantom I
1927 Rolls-Royce Phantom I.jpg
Produsent Rolls-Royce
Produsert 19251931
3512 stk produsert
Klasse Luksusbil
Karosserityper Firedørs sedan
Generasjoner
Forgjenger Rolls-Royce Silver Ghost
Etterfølger Rolls-Royce Phantom II
Tekniske data
Motor 7668 ccm rekkemotor med 6 sylindre

Rolls-Royce Phantom I var en bilmodell fra britiske Rolls-Royce. Modellen erstattet Silver Ghost, og i likhet med forgjengeren ble Phantom produsert både i Storbritannia og i USA.

Den største forbedringen fra Silver Ghost var den nye rekkemotoren med seks sylindre og overliggende ventiler. Motoren var konstruert som tre grupper á to sylindre med avtagbare sylindertopper, og leverte nok krefter til å trekke den store og tunge bilen. Sylinderne hadde 107,9 mm boring og en slaglengde på 139,7 mm, noe som ga et totalt sylindervolum på 7,7 liter (7 668 ccm). Støpejern ble erstattet med aluminium i sylindertoppene fra 1928.

Forskjellene mellom de amerikanske og engelske modellene var akselavstander — begge var spesifisert med de samme 3644.9 millimeter i grunnlengde, men den engelske modellen med lang akselavstand var lenger (3822.7 mm) enn den amerikanske (3721.1 mm). Andre forskjeller inkluderte girkassen, hvor engelske versjoner var utstyrt med en firetrinns mens amerikanske brukte en tretrinns manuell girkasse.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

  • Phantom I (England): 2269
  • Phantom I (USA): 1243