Rolf Aldag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rolf Aldag
Rolf Aldag Gaillac.jpg
Født25. august 1968[1]Rediger på Wikidata (51 år)
Beckum
Beskjeftigelse SykkelrytterRediger på Wikidata
Nasjonalitet TysklandRediger på Wikidata
Utmerkelser Silbernes LorbeerblattRediger på Wikidata

Rolf Aldag (født 25. august 1968 i Beckum, Tyskland) er en tidligere tysk proffsyklist. Han syklet mesteparten av sin proffkarriere i Telekom/T-Mobile, og er en av dem som har syklet aller lengst for det tyske laget. Aldag deltok i Tour de France 10 ganger, og er dermed også en av dem som har deltatt flest ganger i verdens største sykkelritt.
I Tour de France 2003, da han nok for lengst var over toppen karrieremessig, kjørte han en av sine beste fjelletapper i Touren. Dette var på den syvende etappen da han kom med i et lite brudd på starten av dagen sammen med blant annet Richard Virenque. På praktisk talt hvert eneste fjell måtte Aldag slippe resten av gruppen, noe som normalt er et svakhetstegn. Imidlertid viste det seg at rutinerte Aldag bare satt sitt eget tempo og kjørte inn de andre over toppen. Da de kom til det siste fjellet satt Aldag i en tremannsgruppe, og også her ble han hektet tidlig av. Et stykke lengre opp i bakken nådde Aldag igjen fjellkongen Richard Virenque, som ledet etappen, og istedenfor å legge seg på hjul, så rykket Aldag direkte. Dessverre for Aldag ble han hentet av Virenque, men han klarte allikevel en svært solid andreplass på etappen, og overtok også andreplassen sammenlagt.

Før sesongen 2007 ble han sportsdirektør i T-Mobile Team som følge av oppryddingen blant rytterne og lagledelsen etter dopingskandalen i 2006.
24. mai 2007 innrømmet Aldag på en pressekonferranse å ha brukt EPO i flere år i sin aktive karriere.[3]

Lag[rediger | rediger kilde]


Viktigste resultater[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]