Robin Finck

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Robin Finck
Robin Finck 2008 09 05.jpg
Født7. november 1971 (46 år)
Marietta
Beskjeftigelse Musiker, gitarist
Nasjonalitet USA
Sjangerrock
Instrumentgitar
Aktive år
PlateselskapGeffen Records
Nettstedhttp://www.robinfinck.com

Robin Finck (født 7. november 1971 i Park Ridge i New Jersey i USA) er en amerikansk musiker som har spilt i rockeband som Nine Inch Nails og Guns N' Roses.

Finck er en av få musikere som har spilt i to forskjellige band som har kommet på VH1s liste «100 Greatest Artists of Hard Rock»" (100 største hard rock-artister). Nine Inch Nails var rangert som nr. 43 og Guns N' Roses nr. 9.

Finck vokste opp i Marietta i Georgia og spilte i flere band i Atlanta-områder gjennom og etter high school. Han begynte å spille i Nine Inch Nails som del av deres turneband i 1993. Etter denne turneen begynte han å spille for sirkusgruppen Cirque du Soleil. I 1997 begynte han å spille i Guns N' Roses og skrev en toårs-kontrakt med dem. Da disse to årene var over, var albumet de hadde startet på fortsatt langt fra ferdig, og Finck begynte igjen å spille i Nine Inch Nails, som igjen skulle på turne. Kort etter turneen var over, sent i år 2000, begynte han igjen å spille med Guns N' Roses og turnerte med dem frem til 2002. Han turnerte og med Guns N' Roses i Oslo 2006.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]