Roberto Jefferson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Roberto Jefferson
Roberto Jefferson durante reunião do Conselho de Ética e Decoro Parlamentar da Câmara (6).jpg
Født14. juni 1953 (65 år)
Petrópolis
Barn Cristiane Brasil
Utdannet ved Estácio Universities
Beskjeftigelse Advokat, politiker
Parti Brazilian Democratic Movement
Nasjonalitet Brasil

Roberto Jefferson Monteiro Francisco (født 14. juni 1953 i Petrópolis, i staten Rio de Janeiro) er en brasiliansk politiker.

Han er sønn av Neusa Dalva Monteiro Francisco og Roberto Francisco. Roberto Jefferson er gift med Ecila Brasil Jefferson Francisco.

I 2005 ble Jefferson involvert i en korrupsjonsskandale knyttet til Correios, det brasilianske postvesenet. Konfrontert med en kongresjonell utspørring om hans handlinger, svarte Jefferson med å avsløre et penger-for-stemmer opplegg, hvor han påstod at kongressmedlemmer ble betalt månedlige beløp i bytte for stemmer til støtte for president Luiz Inácio Lula da Silva, i det som ble som kalt Mensalão-skandalen. Skandalen inkluderte flere parlamentarikere fra regjeringens koalisjon og to regjeringsministre, som blant annet resulterte i siktelsen av førti personer i høyesterett, for deres påståtte rolle i en av landets største korrupsjonssaker de siste årene.

Jefferson ble utvist fra kongressen den 14. september 2005, på grunn av hans rolle i Correios-skandalen.[1] Utvisningen forhindrer ham fra å bli valgt til offentlige verv frem til 2015.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]