Robertino Loreti

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Robertino Loretti»)
Robertino Loreti
FødtRoberto Loreti
22. okt. 1947Rediger på Wikidata (76 år)
Roma
BeskjeftigelseSkuespiller, sanger Rediger på Wikidata
NasjonalitetItalia

Robertino Loreti[1] også kjent som Robertino (født 22. oktober 1946 eller 1947 i Roma) er en italiensk sanger, skuespiller og tidligere barnestjerne.

Sist i 1950-årene og først i 1960-årene begeistret han et bredt publikum med sin følelselsladede guttesopran gjennom en rekke grammofoninnspillinger.

Robertino var sønn av en baker, og alt som lite barn underholdt han kundekretsen i bakeriutsalget med sang. Her ble han oppdaget og spilte som seksåring ved siden av Gino Cervi og Fernandel i en Don Camillo-Film.

På en kafé i Roma i 1960 ble han hørt av en ferierende dansk tv-produsents (Sejr Volmer-Sørensens) kone (Grethe Sønck) som var sanger. Sørensen fikk ham til København for å opptre i dansk fjernsyn, og Robetino spilte her også inn en grammofonplate. Dette ble en suksess, og han gav senere ut flere plater og spilte i filmer. Han ble kjent i hele Europa og sang sanger som «Santa Lucia», «O sole mio», «Ave Maria», «La Paloma» og Brahms «Vuggesang». Sangen «Romantica» fikk 6 uker på toppen av VG-lista.

Som voksen turnerer Loretti fortsatt i Europa, USA og Russland og holder konserter. Han skal være spesielt populær i Russland.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 1. mai 2011. Besøkt 29. september 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]