Robertino Loreti

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Robertino Loreti
FødtRoberto Loreti
22. okt. 1947Rediger på Wikidata (76 år)
Roma
BeskjeftigelseSkuespiller, sanger Rediger på Wikidata
NasjonalitetItalia

Robertino Loreti[1] også kjent som Robertino (født 22. oktober 1946 eller 1947 i Roma) er en italiensk sanger, skuespiller og tidligere barnestjerne.

Sist i 1950-årene og først i 1960-årene begeistret han et bredt publikum med sin følelselsladede guttesopran gjennom en rekke grammofoninnspillinger.

Robertino var sønn av en baker, og alt som lite barn underholdt han kundekretsen i bakeriutsalget med sang. Her ble han oppdaget og spilte som seksåring ved siden av Gino Cervi og Fernandel i en Don Camillo-Film.

På en kafé i Roma i 1960 ble han hørt av en ferierende dansk tv-produsents (Sejr Volmer-Sørensens) kone (Grethe Sønck) som var sanger. Sørensen fikk ham til København for å opptre i dansk fjernsyn, og Robetino spilte her også inn en grammofonplate. Dette ble en suksess, og han gav senere ut flere plater og spilte i filmer. Han ble kjent i hele Europa og sang sanger som «Santa Lucia», «O sole mio», «Ave Maria», «La Paloma» og Brahms «Vuggesang». Sangen «Romantica» fikk 6 uker på toppen av VG-lista.

Som voksen turnerer Loretti fortsatt i Europa, USA og Russland og holder konserter. Han skal være spesielt populær i Russland.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 1. mai 2011. Besøkt 29. september 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]