Robert Conroy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Robert Conroy er en amerikansk forfatter kjent for de fem alternativhistoriske romanene 1862, 1901, 1942, 1945, og Red Inferno: 1945.

Hans første roman, 1901, tar for seg en tysk invasjon av Long Island. Hans andre roman, 1862, er basert på hva som kunne skjedd hvis England hadde gått inn i den amerikanske borgerkrigen på de konføderertes side. 1945 beskriver et univers der Japan ikke overgir seg på slutten av den annen verdenskrig og en alliert landgang var påkrevet. Hans fjerde roman, 1942, handler om en japansk erobring av Hawaii etter et japansk angrep på Pearl Harbor er langt mer suksessfylt enn i virkeligheten. Hans femte bok, Red Inferno:1945, tar for seg en krig mellom de allierte og Sovjetunionen etter at de allierte bestemmer seg for å gå mot Berlin. Trekket misforståes av Stalin som svarer med å gå til angrep.

Conroy har mottatt ros for sine detaljerte kildestudier og den historiske nøyaktigheten han viser i sine arbeider. Han underviser blant annet i økonomisk historie i Detroit.

Se også[rediger | rediger kilde]