Roald Skarsten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Roald Skarsten
Født22. mars 1943Rediger på Wikidata
Død22. aug. 2012Rediger på Wikidata (69 år)
BeskjeftigelseTeolog Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Roald Skarsten (født 22. mars 1943 i Bergen, død 22. august 2012) var en norsk teolog og professor ved Universitetet i Bergen.

Skarsten studerte teologi ved Universitetet i Oslo. Han var senere universitetsstipendiat ved Universitetet i Bergen og ansatt ved Norges almenvitenskapelige forskningsråds EDB-senter for humanistisk forskning. Sammen med professor Peder Borgen utviklet han elektroniske verktøy for å studere den gresk-jødiske filosofen Filon fra Aleksandrias verker. Fra 1979 ledet han EDB-seksjonen ved Universitetet i Bergens Institutt for kristendomskunnskap. I 1988 ble han dr. philos. på en avhandling om Filon, «Forfatterproblemet ved De aeternitate mundi i Corpus Philonicum». Sammen med Peder Borgen og Kåre Fuglseth har han senere utgitt en konkordans til Filons verker.

I 1988 ble han utnevnt til førsteamanuensis, og han ble professor i 1989. Han interesserte seg for bruk av informatikk i de humanistiske fagene, et fagområde som senere ble kalt «digital kultur» og er blitt et eget studieprogram ved Universitetet i Bergen. Han bidro også til å utvikle faget «akademisk skriving», som skulle hjelpe studentene til å skrive bedre akademiske tekster.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]