Hopp til innhold

Rickroll

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Rickrolling er et internettfenomen hvor personer lures inn på YouTube eller sider laget bare for dette formålet og kommer til et klipp med Rick Astleys gamle hitlåt «Never Gonna Give You Up». Som oftest kommer de inn i den tro at de skulle få se noe de hadde interesse av. Videoene av sangen er vist 1 milliard ganger i slutten av juli 2021.[1] Ideen om å lure noen til å gå inn på en video (når de egentlig er ute etter en viss informasjon) er egentlig en ganske gammel «trolleteknikk». Rick Astleys gamle hitlåt er en av de videoene som ble mest brukt, og til slutt ble dette fenomentet kalt «Rickrolling».[trenger referanse]

Rick Astley har sagt at han syns det er morsomt, så lenge ikke datteren hans blir flau av det.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Rick Astley - Never Gonna Give You Up - den mest populære versjonen av denne musikkvideoen på YouTube, med 1 milliard visninger. I tillegg finnes flere andre versjoner, bl.a. en med over 70 millioner visninger: RickRoll'D.
  2. ^ «Web Scout exclusive! Rick Astley, king of the 'Rickroll,' talks about his song's second coming». LA Times. 25. mars 2008. Besøkt 7. mars 2009. 
Autoritetsdata