Renee Walker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Renee Walker er en rollefigur i den amerikanske TV-serien «24», spilt av Annie Wersching. Hun var tidligere FBI-agent, og dukket opp i både sesong 7 og sesong 8. Rollefiguren døde i sesong 8.

Sesong 7[rediger | rediger kilde]

Renee blir introdusert når hun trekker Jack Bauer ut av en høring i Senatet, slik at han kan gi råd og hjelpe FBI med å spore opp Tony Almeida, som har vært involvert i terror-aktiviteter. Over tid gir hun Jack mer makt, slik at han kan forhøre Almeida. Men Jack stikker av sammen med Almeida. Som følge av dette torturere Renee en fange, i forsøke på å spore opp Jack og Almeida. Samtidig som hun observerer Jack og Almeida hjelpe Emerson i å kidnappe Ule Matobo, blir Renee tatt til fange.

Jack overbeviser Emerson om å holde Renee i live midlertidig, men blir senere beordret til å skyte henne. Jack bommer med vilje, men blir tvunget til å begrave henne levende samtidig som Renee spiller død. Hun blir senere funnet av Bill Buchanan og Chloe O’Brian. Hun hjelper CTU-agentenee ved å bruke sin FBI-legitimasjon for å omgå sikkerheten ved en bygning hvor Dubaku opererer, og deltar i angrepet på Dubakus kontrollsenter.

Et møte mellom Matobos og presidenten arrangeres, hvor de forklarer situasjonen for henne og Ethan Kanin. Renee overbeviser Jack om å stole på Larry Moss for hjelp til å spore opp Secret Service-agent Edward Vossler. For å tvinge ham til å snakke, går Renee til Vosslers hjem og tar hans kone og barn som gissel. Med familien i fare, oppgir Vossler stedet for Dubakus gjemmested, hvor Henry Taylor blir holdt fanget. Men han forsøker deretter å overvinne Jack, og blir drept. Renee blir rystet når Jack informerer henne om Vosslers død, men bestemmer seg for å fortsette. Renee og Jack møtes ved Dubakus gjemmested, men klarer ikke å forhindre at Taylor blir skutt og alvorlig såret under redningsforsøket.

Jack og Renee reiser deretter hjem til Marika Donoso, som Dubaku har utviklet et romantisk forhold til under en antatt identitet, og som forbereder seg på å forlate landet sammen med Dubaku og søsteren Rosa. Etter å ha oppdaget Dubakus egentlige identitet, samtykker Marika i å hjelpe dem. Men når de følger etter Dubaku og Marika, får Jack og Renee problemer ved en veisperring og blir arrestert av politiet. Ved et sykehus blir Dubaku drept av en leiemorder sendt av Juma. Renee sporer opp leiemorderen som fører henne til Potomac hvor Juma samler styrkene sine. Når Juma og håndlangerne hans reiser sin vei, oppdager Renee at målet deres er Det hvite hus.

Under Jumas beleiring av Det hvite hus hjelper Renee og Larry med å koordinere redningsaksjoner og mot-angrep. Senere videresender Jack etterretning fra Counter Terrorist Unit (CTU) angående en annen ventende trussel, men når han og Renee bringer denne informasjonen til Larry, sørger Larry for at Jack blir arrestert. Men Renee henvender seg til Ethan Kanin, som beordrer Larry å la Jack fortsette med etterforskningen. Larry suspenderer Renee på ubestemt tid, og sier at han ikke lenger kan stole på henne. Under suspensjonen hennes blir Jack anklaget for drapene på Ryan Burnett og senator Mayer. Jack kontakter Renee i all hemmelighet, så hun forsøker å hjelpe ham med å identifisere og spore opp den egentlige morderen.

Sesong 8[rediger | rediger kilde]

Renee Walker kommer tilbake i episode 4 av den åttende sesongen. Hun blir innkalt til «Counter Terrorist Unit» på grunn av hennes unike kunnskap om den russiske mafiaen i New York, etter å ha jobbet som undercover-agent blant russerne seks år tidligere. Brian Hastings, den nåværende direktøren for CTU, ber om at Renee gjenopptar sin undercover-identitet. Men Jack Bauer er misfornøyd med beslutningen om at hun må tilbake undercover, og forsøker å overbevise henne om at hun er for psykisk ustabil til å håndtere slike operasjoner.

Til tross for hennes manglende evne til å gå tilbake til et normalt liv, og nylige selvmordsforsøk, bestemmer Renee seg for at hun ønsker å gå undercover. Etter at Jack ikke klarer å fraråde Brian Hastings fra dette, melder Jack seg frivillig som hennes partner i operasjonen. Den innledende fasen av operasjonen innebærer å lokalisere lederen for det russiske syndikatet i New York, en mann ved navn Vladimir Laitanin. Renee besøker en gammel medskyldig i mafiaen, som for tiden er på prøveløslatelse, for å overbevise ham om å ta henne og Jack til Vladimir.

Etter en kort samtale med kontakten hennes, nekter han å hjelpe henne og hun torturerer ham. Etter å ha hørt kontaktens skrik, skynder Jack inn for å se hva Renee har gjort og sier at hun har gått alt for langt. Jack blir overtalt av Renee til å fortsette oppdraget, og kontakten kjører Renee til Vladimir samtidig som Jack følger etter dem. Renee forteller Vladimir at hun har en kjøper til ham (Ernst Meier, som egentlig er Jack Bauer undercover) til en avtale for å kjøpe utstyr til kjernefysiske våpen.