Renault Magnum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Renault Magnum
Renault Magnum-Palifor (B)-2004.jpg
ProdusentRenault Trucks
Produsert1990
KlasseLastebil
Karosserityper
Generasjoner
Tekniske data
Motor12 l Rekke-6
V8

Renault Magnum er en lastebilmodell fra den franske produsenten Renault Trucks. Modellen er selskapets flaggskip, og er tilgjengelig som vanlig lastebil eller semitrailer, begge med 6x2- eller 4x2-drivverk.

Tekniske data[rediger | rediger kilde]

Motor[rediger | rediger kilde]

Modellens dieselmotor er en videreutvikling av Volvos 12-liters rekkemotor med seks sylindre. Blant endringene er ny motorstyring og et annet innsprøytningssystem, utviklet i samarbeid med Delphi. Modellen leveres også med V8-motor.

Girkasse[rediger | rediger kilde]

Magnum leveres med en ZF 16-trinns manuell girkasse med servoassistanse. En 12-trinns automatisk girkasse med fire reversgir, kalt Optidrive II, er tilgjengelig som ekstrautstyr.

Kabin[rediger | rediger kilde]

Da Magnum ble lansert i 1990 var den for mange førere en revolusjon i kabindesign, med sitt flate gulv og store plass. Magnum hadde lenge den største kabinen i klassen, frem til DAF lanserte sin 95 Super Space Cab i 1995. Dette ble ytterligere understreket på bilmessen Commercial Motor Expo i 2000, da DAF hadde plassert en førerhytte fra Magnum inne i en førerhytte fra DAF 95. Renault svarte med å produsere en større førerhytte, noe som skapte reaksjoner fra en rekke produsenter, da denne var høyere enn EU-reglene tilsa. Av frykt for søksmål fra kunder trakk Renault denne modellen tilbake fra markedet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]