Reign Over Me

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Reign Over Me
Generell informasjon
Sjangerdrama
Utgivelsesår2011
Prod.landUSA
Lengde124 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMike Binder
ProdusentJack Binder
Michael Rotenberg
ManusforfatterMike Binder
MusikkRolfe Kent
SjeffotografRuss T. Alsobrook
Foran kamera
MedvirkendeAdam Sandler
Don Cheadle
Jada Pinkett Smith
Liv Tyler
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapRelativity Media
Eksterne lenker

Reign Over Me er et amerikansk drama fra 2007. Filmen er regissert og skrevet av Mike Binder, og har Adam Sandler og Don Cheadle i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Alan Johnson (Don Cheadle) er den typiske vellykkede mannen som har alt: en god jobb, en flott kone (Jada Pinkett Smith) og to velskapte barn. Men han er likevel ikke helt fornøyd med livet sitt, fordi han sliter med å kombinere familielivet med sin tannlegepraksis. Så møter han tilfeldigvis på sin gamle venn Charlie Fineman (Adam Sandler), som han på universitetet var romkamerat med, og som han tok tannlegeutdanningen sin sammen med.

Men det han ikke vet, er at Charlie har mistet alt han hadde under terrorangrepet. Først og fremst familien som talte kone og tre barn, som døde under terrorangrepet 11. september 2001. Han har også mistet jobben og sist, men ikke minst: grepet om livet. Men da Alan finner ut om sin gamle venns problemer, bestemmer han seg for å hjelpe ham. Sakte, men sikkert bygger de opp vennskapet igjen og prøver å komme seg gjennom hverandres problemer.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Reign Over Me hadde et budsjett på 20 millioner dollar, og spilte inn totalt 22 millioner dollar på verdensbasis. Filmen står med 63% på anmeldernettstedet Rotten Tomatoes, og 7,6 i gjennomsnittspoeng på det brukerbaserte Internet Movie Database.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller
Charlie Fineman Adam Sandler
Alan Johnson Don Cheadle
Janeane Johnson Jada Pinkett Smith
Angela Oakhurst Liv Tyler
Donna Remar Saffron Burrows
Judge Raines Donald Sutherland
Jonathan Timpleman Robert Klein
Ginger Templeman Melinda Dillon
Bryan Sugarman Mike Binder
Peter Savarino Ted Raimi

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Adam Sandler ville opprinnelig ikke spille i filmen fordi han var "redd" for rollen sin, selv om han også syntes karakteren var fantastisk når han leste manuset. En måned senere leste han imidlertid manuset om igjen og bestemte seg for at han ville gjøre det likevel.
  • Mike Binder skrev filmen med Tom Cruise i tankene, men Cruise avslo tilbudet. Brad Pitt ble også vurdert.
  • Javier Bardem skulle egentlig ha spilt "Alan Johnson", rollen til Don Cheadle. Men Bardem måtte trekke seg grunnet at han ikke fikk plass til den i timeplanen.
  • Når Cruise trakk seg, var Bardem fremdeles med i prosjektet. Det var han som foreslo Sandler som erstatter etter å ha sett ham i Punch-Drunk Love.
  • Jennifer Garner var opprinnelig castet som "Angela", men forlot filmen noen få uker før filmingen startet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]