Refleksologforeningen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Refleksologforeningens logo

Refleksologforeningen er en utøverorganisasjon for diplomerte nevrorefleksologer[1]. Refleksologforeningen ble stiftet 10. desember 2008 og er registrert som utøverorganisasjon i Registeret for utøvere av alternativ behandling.[2]

Foreningen er opprettet for å gi pasienter muligheten til å finne en nevrorefleksolog som holder et forsvarlig faglig nivå på sine behandlinger, og for å beskytte medlemmene. Refleksologforeningen har også et yrkesetisk råd [3] hvor pasienter kan henvende seg med eventuelle klager på adferden til et medlem av foreningen.

Refleksologforeningen vedtekter stiller faglige og etiske krav medlemmene for å sikre best mulig behandling. I tillegg til fagkravene som stilles til grunnutdanning, må medlemmene dokumentere etterutdanning tilsvarende tolv timer over to år, samt rette seg etter Refleksologforeningens yrkesetiske regler.[4]

Tittelen nevrorefleksolog er ikke beskyttet, men Refleksologforeningens krav til medlemmene og tjenester de tilbyr skal gi sikkerhet for at kundene mottar behandling av en nevrorefleksolog som har tilstrekkelig kunnskap om faget. Medika Nova[5] er den eneste skolen som utdanner nevrorefleksologer i Norge.

Foreningen har fire styremedlemmer, som velges for to år av gangen.[6] I tillegg er det utnevnt to personer som utgjør Refleksologforeningens Yrkesetiske Råd (RYR). Det er også opprettet et fagutvalg bestående av tre personer som bistår styret i faglige forespørsler og prosjekter. Fagutvalgets medlemmer velges av styret for fire år av gangen.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]