Red Cap

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Red Cap
Generell informasjon
Sjanger Krim / Drama
Nasjonalitet Britisk
Sesonger 2
Episoder 13
Lengde 50 min. (per episode)
Språk Engelsk
Foran kamera
Medvirkende Tamzin Outhwaite
Douglas Hodge
James Thornton
Bak kamera
Skapere Patrick Harbinson
Sending
Periode 7. jan. 200312. febr. 2004
TV-kanal BBC
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

Red Cap er en britisk TV-serie som ble produsert i 20032004. Serien fokuserer på «sersjant Jo McDonagh» (spilt av Tamzin Outhwaite), en kvinnelig etterforsker i Special Investigation Branch (SIB) i Royal Military Police.

I begynnelsen av serien blir «McDonagh» utkommandert til etterforskningsavdelingen ved militærpolitiet i den britiske 1. panserdivisjon (1st Armoured Division), som har standkvarter i Tyskland. Der må hun forholde seg til et mannsdominert arbeidsmiljø etterhvert som avdelingen utfører kompliserte undersøkelser rundt forbrytelser begått av eller mot de britiske styrkene i Tyskland. Avdelingen ledes av «kaptein Gavin Howard» (Peter Guinness), men det er «sersjantmajor Kenneth Burns» (Douglas Hodge) som er sjef for «McDonagh»s etterforskningsenhet. Resten av enheten består av «stabssersjant Philip Roper» (James Thornton), som «McDonagh» innleder et seksuelt forhold til; «sersjant Bruce Hornsby» (Gordon Kennedy), «McDonagh»s nærmeste venn; «løytnant Giles Vicary» (Blake Ritson); kriminalteknikeren «sersjantmajor Steve Forney» (William Beck); «stabssersjant Harriet Frost» (Poppy Miller) og «korporal Angie Ogden» (Maggie Lloyd Williams).

Serien mottok gode kritikker, men ble kansellert etter to sesonger på grunn av for lave seertall i sesong 2, som har vært forklart med at handlingsløpene var for komplekse.

I Norge har serien vært vist på BBC Prime og Viasat Crime.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]