RedOctane

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
RedOctane
Etablert1999
Opphørt11. februar 2010
MorselskapActivision
HovedkontorMountain View
Bransjevideospillindustrien
Produkt(er)Videospillkontrollere
Nettsidehttp://www.redoctane.com/

RedOctane var et amerikansk elektronikkunderholdningsselskap som er mest kjent for utgivelsen av Guitar Hero serien. RedOctane ble et datterselskap av Activision i 2006.

Historie[rediger | rediger kilde]

RedOctane ble etablert i 1999 av Kai Huang og Charles Huang og er best kjent for Guitar Hero spillene. I august 1999, begynte de som verdens første utleie sted for spill på nett. I 2000 utvidet de til å også lage videospilltilbehør, først ut var RedOctane dansematten som var mye bedre enn eksisterende produkter på den tiden. Senere ble de kjent for Ignition dansematten og andre videospilltilbehør som joysticks, trommer og guitarer for musikkspill.

I juni 2005 utvidet de til å utgi videospill. Deres første utgivelse var en PlayStation 2 versjon av In The Groove, et dansespill utviklet av Roxor Games, In The Groove var allerede etablert i arkadehaller.

RedOctane samarbeidet med utvikleren Harmonix Music Systems for å gi ut Guitar Hero i november 2005 til PlayStation 2. Musikkspillet viste seg å bli ekstremt populært, med over 30 lissensierte spillbare sanger med en spesialdesignet guitar peripheral. Spillet fikk gode anmeldelser fra anmeldere og fans, og oppfølgeren Guitar Hero II kom til PlayStation 2 i 2006 og deretter Xbox 360 i 2007. Oppfølgerne til serien kommer nå på flere andre konsoller. Teorien deres var at musikkspill måtte bli introdusert til et massemarked i USA og at et rockbasert spill med en gitarkontroll ville være den beste måten å introdusere slike spill.

I mai 2006, annonserte spillutgiveren Activision planer om å kjøpe opp RedOctane, noe som ble fullført 6. juni, 2006. Activision betalte nesten 100 millioner amerikanske dollar for RedOctane.

Etter at oppkjøpet fra Activision og splittelsen fra Harmonix, som begynte å utvikle Rock Band. RedOctane fikk Activision eide Neversoft (ansvarlig for Tony Hawk serien) til å utvikle Guitar Hero III: Legends of Rock, som ble utgitt i november 2007.

I løpet av 26 måneder etter første utgivelse hadde Guitar Hero serien solgt for over 1 milliard amerikanske dollar ifølge Kotaku.[1]

RedOctane og Neversoft fortsatte så med Guitar Hero World Tour som ble lansert i USA oktober 2008. Den 11. februar 2010 kunngjorde Activision at RedOctane blir lagt ned.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]