Raymond Priestley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Raymond Priestley
Født20. juli 1886[1]Rediger på Wikidata
Tewkesbury
Død24. juni 1974[1]Rediger på Wikidata (87 år)
Cheltenham
Beskjeftigelse
Utdannet vedUniversity of Cambridge
NasjonalitetStorbritannia
Medlem avRoyal Geographical Society
UtmerkelserMilitary Cross
Patron’s Medal (1959)[2]
Knight Bachelor

Raymond Edward Priestley (født 20. juli 1886 i Tewkesbury i Gloucestershire i England, død 24. juni 1972 i Cheltenham i Gloucestershire) var en britisk geolog, geograf og polarforsker.

Under Ernest Shackletons ledelse deltok han i 1907–1909 på Nimrod-ekspedisjonen til Antarktis, der han jobbet tett sammen med de kjente geologene Edgeworth David og Douglas Mawson. Priestley samlet prøver av mineraler og lav fra øyer i Rosshavet, nordsiden av Mount Erebus og fra fjell rundt Ferrarbreen.

I 1910 ble han med i Terra Nova-ekspedisjonen med Robert F. Scott, der han deltok i the Northern Party under ledelse av Victor Campbell. Etter å ha gjennomført feltarbeid i Terra Nova Bay, gjorde isforholdene det umulig for ekspedisjonsskipet «Terra Nova» å hente dem ut, og de ble nødt til å overvintre i en snøhule på Inexpressible Island.

Priestley ble tildelt Military Cross for sin tjeneste under første verdenskrig. Sammen med Frank Debenham grunnla han Scott Polar Research Institute.

Etter å ha hatt viktige verv ved universitetene i Melbourne og Birmingham var han president i Royal Geographical Society fra 1961 til 1963.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6tt882s, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Gold Medal Recipients[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Biografi Australian Dictionary of Biography