Randi Skaug

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Randi Skaug
Randi skaug.jpg
Født8. november 1959 (60 år)
Hønefoss
Utdannet ved Handelshøyskolen BI
Beskjeftigelse Eventyrer, skribent
Nasjonalitet Norge

Randi Skaug (født 8. november 1959 i Hønefoss) er en norsk eventyrer, forfatter, foredragsholder og inspirator. Hun ble første norske kvinne som besteg Mount Everest, 20. mai 2004. Det er sagt om Randi Skaug at den som ikke lar seg inspirere av henne, er det ikke håp for.[trenger referanse]

Biografi[rediger | rediger kilde]

Hun fullførte Seven Summits, det høyeste fjellet på hvert kontinent, nyttårsaften 2007 og har reist i mer enn 75 land. Fra 2009 til 2014 har hun brukt Norge som ekspedisjonsland. Kajakkturen Sakteruta langs Nord-Norgekysten er del av dette prosjektet.

I tillegg til å være profesjonell eventyrer har hun et humanitært engasjement, gjennom mikroprosjektet WHY (World's next Heroes are still Young) som støtter utdanningsrettede formål for Bhotefolket i Nepal.Tidligere har hun i sambeid med Danish Demining Group finansiert minerydding i Mazaar i Nord-Afghanistan.

Yrkesliv[rediger | rediger kilde]

Skaug er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og har i tillegg et bachelorstudium i kommunikasjon i organisasjoner. Hennes yrkeskarriere startet i 1980 med logistikk i Norsk Texaco Oil, fortsatte med IT og ledelse i KPMG Data-Plan, VG, TBK og IBM, for deretter å svinge over til kommunikasjonsfaget i selskapet Kommunikator.

I dag lever og arbeider hun, som en av få kvinner i Norge og verden, som profesjonell eventyrer. Hun er en mye benyttet og populær foredragsholder både i Norge og utlandet.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • Mot toppen (Larsforlaget 2008). ISBN 9788292708200
  • Drømmeturer i Norge – 11 ekspedisjoner for vanlige folk (Kagge 2010)
  • Finn kongefølelsen (Cappelen Damm 2013)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]