Rampage

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Rampage er en film fra 1987 regissert av William Friedkin. Den ble filmet i Stockton, California i 1986 og fikk landsdekkende amerikansk utgivelse i 1992.

Charles Reece (Alex McArthur) er en seriemorder som begår en rekke brutale lemlestelser-drap for å drikke blod som følge av paranoide vrangforestillinger.

Reece er snart fanget. Mesteparten av filmen dreier seg om rettssaken og aktor forsøker å få Reece funnet tilregnelig og gitt dødsstraff. Forsvarsadvokater, i mellomtiden, hevder at tiltalte ikke er skyldig på grunn av sinnssykdom.

Aktor, Anthony Fraser (Michael Biehn), tidligere mot dødsstraff, mens nå søker en slik straff for Reece's brutale forbrytelser etter å ha møtt offerets sørgende familie.

Til slutt blir Reece funnet tilregnelig og gitt dødsstraff, men Fraser's interne debatt om dødsstraff gjengis akademisk når Reece er funnet å være sinnssyk av en skanning av hjernen hans for mental sykdom.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


filmDenne film- og USA-relaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.
En stubbmerking uten oppgitt grunn kan fjernes ved behov.