Radisson Blu Royal Hotel (Stavanger)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Radisson Blu Royal Hotel er et hotell som ligger på Løkkeveien 26 i Stavanger. Hotellet åpnet 21.05.1987, med offisiell åpning 05.05.1987. Hotellet het SAS Royal Hotel, Stavanger når det åpnet og har også hatt navn som Radisson SAS Hotel Stavanger, som ble endret til Radisson SAS Royal Hotel, Stavanger når Atlantic Hotel ble en del av Radisson Hotels kjeden i 1996.

Hotellet var ett av de første atrium hoteller i Norge og var det første med etasjer i forskjellige stilarter i hver etasje. 1 etasje var i Skandinavisk stil, 2 etasje var i japansk stil, 3 etasje i amerikansk stil, 4 etasje i italiensk stil, 5 og 6 etasje var Royal Club (Business Class). Hotellet var også det andre hotellet i verden som hadde såkalte satellitter som resepsjons-disker, det vil si mindre runde stasjoner hvor det sto en resepsjonist og hvor gjesten nærmest sto sammen med resepsjonistene ved inn-sjekk og ut-sjekk.

Chicago Bar og Restaurant var navnet på restauranten og baren på hotellet. Dette var den første restauranten i Norge som ikke hadde en meny. Her lå råvarene i en kjøledisk og sammen med restaurantsjef kom man fram til hva hver enkelt gjest hadde lyst på og kombinerte en meny ut i fra dette. Her kunne man velge mellom flere kjøtt og fiskeslag, forskjellige grønnsaker, poteter og sauser eller kryddersmør i forskjellige varianter.