Hopp til innhold

Puerto de Sóller

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Port de Sóller
LandSpanias flagg Spania
Høyde o.h.5 meter
Kart
Port de Sóller
39°47′55″N 2°41′37″Ø

Marinaen i Puerto de Sóller

Puerto de Sóller (katalansk: Port de Sóller) er en stor landsby i kommunen Sóller, på Mallorca i Spania. Den ligger forholdsvis lunt til i en liten bukt og utgjør havnen til byen Sóller, som er trukket inn i landet, muligens for å beskytte bygningene og befolkningen mot sjørøvere. En populær trikkelinje på 3 km forbinder Puerto de Sóller med kommunesenteret.

Puerto de Sóller har hatt en rask utbyggingstakt i siste halvdel av det 20. århundre, men og bærer I dag tydelig preg av masseturisme, men hotellene er ikke av en slik gigantstørrelse som på sørkysten eller i Alcudia. Stemningen er også langt mer fredelig enn på de mest hektiske feriestedene. Utbygging på østsiden av bukta er unngått fordi det ligger en militær treningsleir der.

Bukta og elveutløpet tiltrekker seg flokker av sjøfugl og andefugler, sistnevnte I stor grad rømte tamfugler. Måker, skarv og hegrer, blant annet silkehegre er derimot utvilsomt ville. Stedet har en god småbåthavn og direkte bussforbindelse med Palma de Mallorca.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]