Puck (TV-program)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Puck
Generell informasjon
SjangerKulturprogram
Prod.landNorge
Sendeår1996–1998
Sesonger4
Lengde30-60 (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
ProgramlederErling Fossen (1996)
Ane Aasheim (1996-97)
Martin Gaarder (1996-97)
Kristin Rosenløw Eeg (1996-98)
Sending
Periode1. sep. 199630. mai 1998
TV-kanalNRK2
Eksterne lenker
IMDb

Puck var et norsk kulturprogram som gikk på NRK2 fra 1996 til 1998 og som omhandlet filosofi, etikk, kunst, teknologi og vitenskap. Puck var en av de første programmene som ble sendt på den nystartede NRK2 og var til tider omstridt.

Programmet gikk på søndagskveldene og hadde en times varighet. Deretter ble sendetiden redusert til en halvtime; deretter tre kvarter.

Serien var ved blant andre Bjørn Engvik, Kevin Jayne og Ketil Kern.

Om serien[rediger | rediger kilde]

Da NRK2 kom på lufta høsten 1996, satset kanalen på det eksperimentelle og kontroversielle kulturprogrammet «Puck». Programmet ble presentert av to grupper med alternerende programledere. Den første gruppen besto av Jonas Ekeberg, Erling Fossen, Runar Hodne og Ane Aasheim. Fossen gikk etter uoverensstemmelser med daværende kanalsjef Stein Roger Bull men de tre gjenværende programlederne fortsatte fram til jul 1996. Den andre gruppen besto av Martin Gaarder og Kristin Rosenløw Eeg (tidligere kjent som Kristin Throndsen). Denne gruppen videreførte programmet fra 1997 og framover.

Særtrekk og kritikk[rediger | rediger kilde]

Programmet ble til tider omstridt. Spesielt etter en av episodene der Erling Fossen gikk til angrep med kniv på en «Ola Nordmann»-dokke i strekkbenk. Han demonstrerte også hvor eitrende sinna han var på actionhelten MacGyver. Videre holdt han fra en rullestol innlegg om vold gjennom historien utkledd som djevelen med to sumobrytere i bakgrunnen.

Seertall og omtale[rediger | rediger kilde]

Premieren ble sett av 62 000.[1]

Første program hadde tittelen «den digitale nomade» og handlet om internettets framvekst i dagliglivet. Dagbladets TV-anmelder, Hans Rossine, kalte premieren av programmet «noe av det mest ubehjelpelige og amatøraktige tv-programmet som noensinne er laget.»[2]. VGs anmelder var heller ikke fornøyd og mente første program var kjedelig og vanskelig å få tak på.[3] Aftenpostens anmelder var mere positiv og mente at programmet til tider var lovende, men at det skled ut for mye på slutten og at meningene til Erling Fossen angående internett var for bastante.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ VG - SUKSESS FOR ANNE (03.09.1996 - Side: 48)
  2. ^ [1] Radikalt fjernsyn og bakstreverske radikalere, artikkel i KK-NTNU av Espen Ytreberg
  3. ^ VG - FIKK IKKE TAK PÅ «PUCK» (02.09.1996 - Side: 52)
  4. ^ Aftenposten Aften - På TV (2.9.1996, s.20)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]