Pseudocaeciliidae

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pseudocaeciliidae
Nomenklatur
Pseudocaeciliidae
Hører til
støvlus, lus,
vingede insekter,
insekter
Økologi
Antall arter: vel 300, 2 i Europa, ikke i Norge
Inndelt i

Pseudocaeciliidae er gruppe små insekter som tilhører gruppen støvlus (Psocoptera). De er ikke parasitter men lever av ulikt dødt organisk materiale, alger og soppsporer.


Utseende[rediger | rediger kilde]

Små til middelsstore (2-3 mm), tettbygde, brune eller gule støvlus. Antennene består av 13 ledd, føttene er to- eller tre-leddete. Vingene virker hårete og er noen ganger læraktige. Vingeårene har mer enn en rekke av hår. Hårfrynsene langs ytterkanten består av hår som krysser hverandre. Årene Rs og M er delvis sammensmeltet eller forbundet med en tverråre. Cellen areola postica (ved forvingens bakkant) er avlang og ikke forbundet til M med en tverråre.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Artene i denne familien lever på blader, gjerne flere sammen på visne blader som fortsatt henger på treet. Noen lager et glissent spinn som de gjemmer seg under.

Utbredelse[rediger | rediger kilde]

Familien forekommer i alle verdensdeler bortsett fra Antarktis, men det er få arter i nordområdene. Flest arter er det i varme deler av Asia. I Europa er det bare kjent to arter i sørøst.

Systematisk inndeling / europeiske arter[rediger | rediger kilde]

Systematikken innen gruppen støvlus følger [1]. Calopsocidae bør muligens regnes som en undergruppe av Pseudocaeciliidae.

Treliste

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]