Postmannen ringer alltid to ganger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Postmannen ringer alltid to ganger (eng: The Postman Always Rings Twice) er en krimroman fra 1934, skrevet av James Cain, som er blitt versjonert seks ganger, som fire forskjellige filmer, en opera og et skuespill.

Handling[rediger | rediger kilde]

Frank Chambers stopper ved et landlig restaurant i California for et måltid, men ender opp med å arbeide der. Restauranten blir drevet av en vakker ung kvinne, Cora, og hennes mye eldre ektemann, Nick Papadakis. Frank og Cora føler en umiddelbar tiltrekning ovenfor hverandre, og begynner en lidenskapelig affære. Cora er lei av situasjonen, gift med en mann hun ikke elsker og jobber ved en restaurant som hun selv ønsker å eie og forbedre. Frank og Cora planlegger å drepe ektemannen hennes for å begynne et nytt liv sammen uten at Cora mister restauranten deres.

Frank og Cora planlegger å få dødsfallet til å se ut som om Nick faller og drukner i et badekar. Men dette mislykkes, så Frank og Cora planlegger en bilulykke. Når Nick drikker seg full, slår de ham i hodet og krasjer bilen. Frank blir alvorlig skadd i krasjet, samtidig som Cora simulerer enkelte mindre skader og blåmerker. Men de lokale myndighetene mistenker hva som egentlig hadde skjedd, og forsøker å bevise hva Frank og Cora holder på med.

Gjengivelser[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]