Postgiro Norway

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Artikkelen er om det norske sykkelrittet Postgiro (1983–1990). Se annet sted for det svenske Postgirot Open (1982–2002)

Postgiro Norway var et norsk sykkelritt for kvinner, i sin tid et av verdens viktigste. Det hadde navnet Postgiro Grand Prix 1983-86.

Det ble siden 1983 sponset med mellom 1 og 3 millioner årlige kroner av Postgiro, og hadde gode norske resultater av blant andre Unni Larsen. Løpet haddeprolog på Jessheim og var innom steder som Hamar, Elverum, Lillehammer, Gjøvik, Brandbu, Beitostølen, Valdresflya, Hønefoss, Kongsberg, Skien og Tønsberg. Etterhvert sluknet de norske, og selv om rittet var blant verdens største da det ble avviklet i 1990, gikk Postgiro over til å heller sponse langrenns-laget Team Postgiro.[1] I sluttåret 1990 var prolog i Kristiansand, og rittet innom steder som Arendal, Porsgrunn, Sandefjord, Tønsberg, Kongsberg og Karl Johans gate (Oslo).

Dessverre hadde man doping-skandaler, som franske Jeannie Longo som tre av tre ganger ble doping-avslørt for efedrin.[trenger referanse] Hun slapp straff hver gang, da anmeldelsen til UCI ble feilsendt. Amerikanske Janelle Parks ble avslørt i 1989 og straffet.

Vinnere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Bare langrenn for Postgiro». Aftenposten. 4.7.1990.